PARTIKELS BEREIDEN

Over het bereiden van partikels valt veel te lezen. Iedereen heeft zijn eigen manier van bereiden en er zullen vele manieren zijn die prima werken. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten.
Als de partikels niet goed bereid zijn dan kan dit schadelijk zijn voor de karper en dat is natuurlijk het laatste wat we willen. Hieronder vindt je onze bereidingswijze, per partikel.

Tijgernoten:

  • Vul een emmer met de hoeveelheid tijgernoten die je wilt bereiden en vul ruim aan met water (dubbel zoveel water als tijgernoten)
  • Laat de tijgernoten minimaal 24 uur weken, voor beter resultaat laat ze 48 uur weken (hierdoor nemen ze veel vocht op)
  • Kook de noten daarna ongeveer 45 minuten (je kan zien dat ze klaar zijn, als ze niet meer rimpelig zijn)
  • Zet ze met het kookvocht in een afgesloten emmer weg.
  • Check regelmatig of de noten nog wel in het water staan, ze nemen na het kookproces ook nog vocht op. Vul waarnodig water bij.
  • Laat één of twee dagen staan (tot er een mooie slijmlaag ontstaat)
  • De noten zijn nu klaar voor gebruik!

Hennep/Boekweit

  • Vul een emmer met de hoeveelheid hennep/boekweit die je wilt bereiden en vul deze aan met water (dubbel zoveel water als hennep/boekweit)
  • Laat de hennep/boekweit minimaal 24 uur weken, voor beter resultaat laat ze 48 uur weken (hierdoor nemen ze veel vocht op)
  • Kook de hennep 30/45 minuten totdat er witte puntjes bij de hennep ontstaan. De hennep begint dan te kiemen en kan het van het vuur.
  • Kook de boekweit 15/30 minuten totdat er witte puntjes bij de boekweit ontstaan. De boekwei begint dan te kiemen en kan het van het vuur.
  • Laat de hennep/boekweit dan in het kookvocht staan in een emmer of in de pan en laat het afkoelen.
  • Als het afgekoeld is, is de hennep/boekweit nu klaar voor gebruik!

Duivenvoer/Maïs

  • Vul een emmer met de hoeveelheid duivenvoer/mais die je wilt bereiden en vul deze aan met water (dubbel zoveel water als maïs)
  • Laat de duivenvoer/maïs minimaal 24 uur weken, voor beter resultaat laat ze 48 uur weken (hierdoor nemen ze veel vocht op)
  • Kook de duivenvoer/mais 30 minuten
  • Zet de duivenvoer/mais na het koken weg in een emmer en laat het afkoelen(zonder deksel)
  • Check regelmatig of de duivenvoer/mais nog wel in het water staat, ze nemen na het kookproces ook nog water op.
  • Als het afgekoeld is, is de duivenvoer/mais in nu klaar voor gebruik!
Tijgernoten
Tijgernoten
Hennep
Hennep
Maïs
Maïs

Names Jasper & Doede veel vangstplezier toegewenst!